vrijdag 26 april 2013

Nog 3 uur tot de start...

Zo mooi als het gisteren was, met 18 graden en zon, zo koud en nat is het nu. Om 19.00 lagen we in Enkhuizen, waar Ron een heerlijke maaltijd van chicken curry, rijst en salade op tafel zette. Wijntje er bij en smullen maar. De ingemaakte zalm van 's middags was alvast een mooi aperitief daarvoor. Na een slechte nacht (we verklappen niet wie nogal snurkte) om 8.00 opgestaan. Regen, koud, nu al moe. Behalve de snurker dan. Wel met 7 man in het vooronder geslapen, zonder ook maar één tas buiten hebben hoeven zetten. Wat een ruimte!
Om 09.00 uitgevaren, eerst een stuk op de motor (wind NNO, 3-4), dan met een lange slag via Vogeleiland naar de Westfriese kust. Inmiddels dikke regen, buiswater en nog steeds koud. Michael is snipverkouden en Kees voelt zich ook niet top. Goed begin! Wat extra koffie en krentenbollen helpen wel.
Om 14.00 de haven van Den Oever bereikt. Meteen maar even naar een kroeg om bij te warmen en chocolademelk met slagroom te drinken. Nu 4 uur, nog 3 uur te gaan en de zon breekt langzaam door.
Ron gaat bezig met onze voorlopig laatste maal op een vastliggend schip. Boef Bourgignon met aardappels en broccoli in paddestoelbouillon. Vervelend vooruitzicht :-)
Liefs aan alle volgers!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten