zaterdag 27 april 2013

Weer een punt!

Vanaf Ameland richting Terschelling, als beloofd. Net onderweg kwamen we in het Molengat de BU 130 en de Robbe tegen, op weg naar Ameland. Blijkbaar hebben zij Terschelling en Vlieland al gehad. Later ook nog de EB58 gesignaleerd, die uit het Kimstergat kwam, ook op weg naar de 6 punten van Ameland. Hoe ze vannacht en morgen terug gaan komen met weinig wind gaan we vast wel horen of lezen op hun blogs.
Wij door naar de Blauwe Balg, zeehondenbank bij uitstek. Meestal. Nu: niet één. Maakt niet uit, Lenie zorgt goed voor ze, onderweg andere banken gezien met hele groepen (roedels?). Wind N 2-3 en bar koud. Iedereen moe en door en door verkleumd. Geen kachel, lastig warm worden. Langzaam, tegen stroom, ruime wind naar het volgende wantij, Oosterom. Hier verwachtten we al vast te lopen, maar we haalden het net. Volgende wantij wel vast. Even gerust en Ron heeft verse spaghetti carbonaat bereid met een pittige salade. Goed voer om de rest van de avond door te komen. Inmiddels 20.50 weer onder zeil. Omdat de wind nu echt bijna op was, kruipend richting de Oostmeep. Dankzij de maaltijd en even binnen zitten met koffie is de warmte weer een beetje terug.
Nog even wat navigeren in het donker, en bij het Groene strand voor anker. Ron gaat nog even dim sums frituren en dan slapen. Hier blijven we liggen tot een uurtje of tien morgenochtend. Dan zijn we hier drooggevallen en is het water ook weer te teruggekomen. Onbewolkt, geen wind en een prachtige sterrenhemel. Ankerwacht is niet altijd een straf.
Slaap lekker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten